Bugaboo + Van Gogh: de kinderwagen voor het nieuwe leven

Amandelbloesem

Saint-Rémy-de-Provence, februari 1890
Vincent van Gogh (1853 – 1890)
olieverf op doek, 73.3 cm x 92.4 cm
Van Gogh Museum, Amsterdam (Vincent van Gogh Stichting)


Van Gogh schilderde dit sprankelende stilleven van witte amandelbloesem tegen een helderblauwe lucht voor zijn pasgeboren neefje Vincent Willem. De nieuwe Bugaboo Bee³ + Van Gogh heeft hierdoor de perfecte look om kleine wereldreizigers anno nu mee te omarmen. De bloesem staat namelijk symbool voor het nieuwe leven.

Voor het onderwerp, de scherpe omlijningen en de plaatsing van de boom in het beeldvlak liet hij zich inspireren door de Japanse prentkunst.   De Amandelbloesem is als muze gebruikt voor de Bugaboo Bee³ + Van Gogh-collectie: een volledig uitgeruste kinderwagen waarbij de bekende print terugkeert op de zonnekap en de diverse accessoires.

bee-van-gogh-18320-662 bugaboo_bee_van-gogh_kinderwagens-kinderkamercompany

Durf te dromen
Vandaag de dag wordt Vincent van Gogh gezien als een van ’s werelds meest invloedrijke en gekoesterde kunstenaars, terwijl men in de 19e eeuw in Nederland – met uitzondering van zijn broer Theo – zijn talent niet altijd erkende. Hij begon te schilderen in een tijd waarin kunst voornamelijk realistisch en natuurgetrouw was. Vincent daarentegen experimenteerde vanaf het begin met perspectief en menselijke trekken op een manier waardoor het bijna abstract werd. In 1886 vestigde hij zich in Parijs en werd geïnspireerd door Japanse beelden en impressionistische kunst, wat zijn werk sterk beïnvloedde. Zo creëerde hij met ritmische penseelstreken in tegengestelde kleuren een groots effect.

Vincent maakte meer dan 700 schilderijen in de laatste vijf jaar van zijn leven. Zijn gedrevenheid om zijn dromen en visioenen op papier en doek te zetten was bijna onuitputtelijk. Omdat hij zichzelf en de wereld uitdaagde schreef hij kunstgeschiedenis. Tot op de dag van vandaag beïnvloed het werk van Vincent van Gogh de manier waarop mensen kunst en schoonheid zien.

Nederlandse originals
Bijna twee decennia na het eerste baanbrekende Bugaboo ontwerp, blijft het mobiliteitsmerk de manier waarop ouders zich verplaatsen veranderen. “Innovatief zijn betekent een nieuwe en onverwachte route kiezen. Zelfs als mensen het product (nog) niet begrijpen moet je trouw blijven aan je concept.” Aldus Max Barenbrug, founder en Chief Design Officer van Bugaboo. Visionairs, dromers, gepassioneerde perfectionisten met oog voor detail en design: het samenbrengen van deze twee Nederlandse originals voelt volkomen juist.

Spring is here
De heldere Amandelbloesem keert terug als print op de zijde-achtige zonnekap, de bugaboo breezy zonnekap en de voetenzak van de Bugaboo + Van Gogh collectie. Zowel het gecoate groene chassis en de bijpassende faux lederen handvatten weerspiegelen de kleur van de takken van de boom, terwijl de stoelbekleding en de wieg dezelfde kleur hebben als Van Gogh’s helder blauwe hemel. De Bugaboo Bee³ + Van Gogh-collectie voegt een touch of nature toe in een urban setting en ademt lente en sereniteit, hoe onstuimig het weer ook is.

bugaboo_bee_van-gogh-rotterdam-kinderkamercompany

 

De collectie + prijzen

  • Complete Bugaboo Bee³ + Van Gogh-collectie inclusief zitting (vanaf 6 mnd) en zonnekap, € 759,-.
  • Complete Bugaboo Bee³ + Van Gogh-collectie inclusief wiegje (0 tot 6 mnd), zitting (vanaf 6 mnd) en zonnekap, € 989,-.
  • Bugaboo Bee³ Wiegje, €230,-
  • Bugaboo Bee³ Tailored Fabric Set Van Gogh, € 120,- (geschikt voor elke Bugaboo Bee³)
  • Bugaboo Bee³ Breezy Zonnekap Van Gogh, € 94,95 (geschikt voor elke Bugaboo Bee³)
  • Bugaboo Footmuff Van Gogh, € 134,95 (geschikt voor elk type Bugaboo)

Exclusief bij geselecteerde Bugaboo dealers waaronder Kinderkamercompany te koop!
Wees er snel bij op is op!
Alleen te koop in onze fysieke winkel.

 

Advertenties

Over kinderkamercompany

Kinderkamercompany heeft een ruime keuze aan bijzondere meubels voor je baby-, kinder- en tienerkamer en alle accessoires om de kamer helemaal af te maken. Lampen, beddengoed, bijzonder behang (exclusief bij ons verkrijgbaar), kussentjes, klokken en grappige hebbedingen. Ook hebben we een prachtige collectie (luier-)tassen. En natuurlijk de allerbeste kinderwagens. Bovendien bieden wij een uitstekende service, uitgebreide uitleg over je kinderwagen en een lange garantie op veel producten. Dus kom snel eens gezellig langs op de Nieuwe Binnenweg 110 - 112 in Rotterdam of bezoek onze Webshop.
Dit bericht werd geplaatst in Blogs over producten, homepage, Kinderwagens, webshop en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s