Veilig (achterwaarts) je kindje vervoeren in de auto met de Cybex autostoel

Veilig (achterwaarts) je kindje vervoeren in de auto met de Cybex autostoel

Kinderzitjestest 2014

Uit de nieuwste kwaliteitstest van autostoeltjes ( oktober 2014) blijkt dat goedkope kinderzitjes vaak onveilig zijn. De ANWB en ADAC test al jaren in samenwerking met verschillende Europese zusterclubs en consumentenorganisaties, de kwaliteit van kinderzitjes voor in de auto.

De goedkope kinderzitjes worden in Europa vaak onder verschillende merknamen aangeboden via internet of in bulkpartijen via de detailhandel, zoals bijvoorbeeld bij bouwmarkten.

Van de 11 onderzochte kinderzitjes scoorde meer dan de helft een onvoldoende.

Enkele van de onderzochte kinderzitjes kunnen ook in Nederland te koop zijn. Door het gebruik van verschillende merknamen is het voor de consument niet te achterhalen of een kinderzitje wel of niet veilig is. Maarliefst vijf van de geteste zitjes scoorden onvoldoende op het onderdeel veiligheid. Twee zitjes faalden zelfs op het onderdeel ‘frontale botsing’.

Nieuwe norm voor kinderzitjes ‘i-Size’

Kinderzitjes moeten aan een Europese ECE-norm voldoen om verkocht te mogen worden. Al lange tijd is dat de ECE-R44 norm. Vanaf juli 2013 is daar een nieuwe norm bijgekomen de ECE-R129, ook wel bekend onder de naam ‘i-Size’. De bedoeling is dat ‘i-Size’ het vervoer van kinderen in auto’s veiliger maakt.

Wat zijn de grootste verschillen van de ECE-R129 (‘-Size) met de huidige ECE-R44 norm:

  • indeling van de zitjes is niet langer meer naar het gewicht van het kind maar naar de lichaamslengte. Fabrikanten mogen zelf aangeven voor welke lichaamslengte hun stoeltje geschikt is, bijvoorbeeld van 60 tot 105 cm.
  • zitjes moeten een zijdelingse botsproef goed doorstaan. Een botsproef van opzij vormt al jarenlang een onderdeel in de ANWB kinderzitjestest, maar ontbreekt in de ECE-R44 norm.
  • kinderen moeten tot een leeftijd van 15 maanden verplicht tegen de rijrichting in vervoerd worden. Bij ECE-R44 mogen kinderen al eerder – vanaf 9 kg – in de rijrichting vervoerd worden.
  • i-Size zitjes kunnen universeel gebruikt worden op i-Size goedgekeurde zitplaatsen in een auto, dit garandeert een goede afstemming van zitje op zitplaats. Bij auto’s die nieuw op de markt verschijnen wordt dit gekenmerkt door zitplaatsen die voorzien zijn van het label ‘i-Size ready’. Daarnaast kunnen ook auto’s met Isofix zijn goedgekeurd voor gebruik van het i-Size zitje. Raadpleeg hiervoor de autotypelijst van de kinderzitjesfabrikant.

De ‘i-Size’ regelgeving wordt in fases ingevoerd. In 2014 dus voor Isofix-zitjes voor kinderen tot 105 cm groot (ongeveer 4 jaar oud). De planning is dit midden 2015 in te voeren voor zitjes die met de autogordel worden geïnstalleerd voor grotere kinderen. Ook zitjes voor kinderen tot 105 cm die met de autogordel worden geïnstalleerd zullen worden meegenomen in nieuwe R129 norm (doel is vanaf begin 2016). De ECE-R44 en de R129 (i-Size) norm blijven voorlopig naast elkaar bestaan.

Voor ouders die al een kinderzitje hebben verandert er met de komst van de nieuwe richtlijn niets. Zitjes goedgekeurd volgens ECE-R44 (versie 03 of 04) mogen nog lange tijd gebruikt worden. Een verbod op het gebruik van deze zitjes staat niet gepland.

Het aanbod van i-Size zitjes is op dit moment nog beperkt, maar zal de komende jaren groeien. Ouders die een nieuw zitje overwegen krijgen hiermee de mogelijkheid een zitje aan te schaffen dat voldoet aan strengere wettelijke veiligheidseisen. In de toekomst zal dit de nieuwe standaard worden.

Eerst passen

Door het grote verschil in kwaliteit van de verschillende modellen adviseert de ANWB ouders die een kinderzitje willen aanschaffen eerst de ANWB kinderzitjestest te raadplegen. Bij het kopen van het zitje is het van belang om het nieuwe zitje samen met het kind te gaan passen. Wij als Kinderkamercompany verkopen alleen de beste kinderwagens en autostoeltjes. Dus ook de Cybex Sirona.

Kom langs om deze testwinnaar te komen bekijken en te proberen!
Bestellen op onze webwinkel kan natuurlijk ook!

Alle kleuren zijn leverbaar binnen één week.

Veilig (achterwaarts) je kindje vervoeren in de auto met de Cybex autostoelVeilig (achterwaarts) je kindje vervoeren in de auto met de Cybex autostoelVeilig (achterwaarts) je kindje vervoeren in de auto met de Cybex autostoelVeilig (achterwaarts) je kindje vervoeren in de auto met de Cybex autostoel

Tot 18 kg (0(+), I) tot ca. 4 jaar

Nummer 1:

CYBEX Sirona

  • veiligheid: goed
  • gebruik en ergonomie: goed
  • reiniging en afwerking: goed
  • schadelijke stoffen: zeer goed

Eindoordeel:

Zie ook ons eerdere artikel over deze Cybex Sirona autostoel: http://wp.me/p1Z9C5-DF

Advertenties

Over kinderkamercompany

Kinderkamercompany heeft een ruime keuze aan bijzondere meubels voor je baby-, kinder- en tienerkamer en alle accessoires om de kamer helemaal af te maken. Lampen, beddengoed, bijzonder behang (exclusief bij ons verkrijgbaar), kussentjes, klokken en grappige hebbedingen. Ook hebben we een prachtige collectie (luier-)tassen. En natuurlijk de allerbeste kinderwagens. Bovendien bieden wij een uitstekende service, uitgebreide uitleg over je kinderwagen en een lange garantie op veel producten. Dus kom snel eens gezellig langs op de Nieuwe Binnenweg 110 - 112 in Rotterdam of bezoek onze Webshop.
Dit bericht werd geplaatst in Blogs over producten, homepage, Kinderstoelen, Kinderwagens, webshop en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s