bugaboo bee + Pendleton: Spirit of the peoples design

Onlangs verkoos het tijdschrift ELLE  Pendleton dekens als een ‘Hot item’.

pendleton_bugaboo_bee_deken_kinderkamercompany

Dit iconische merk is ook opgemerkt door Vogue en The New York Times Magazine, en mode trendsetters, zoals Reese Witherspoon en Rihanna die beiden dekens en kleding dragen van Pendleton.
Pendleton is in Amerika ‘the real deal!’

Gefascineerd door de  machtige en afgelegen jachtvelden van de oorspronkelijke bewoners van Amerika, en de patronen die daar vandaan komen, heeft Pendleton samen met Bugaboo deze wollen deken ontworpen.  Met de introductie van de Pendleton collectie  snijdt Bugaboo een trendy onderwerp aan wat veel mensen aanspreekt.

Pendleton_bugaboo_bee_kinderkamercompanyBugaboo-Bee-Pendleton-kinderkamercompany-deken

Bugaboo Bee Pendleton’s accessoireset ‘Geest der Volkeren‘.
Het ontwerp ‘geest der volkeren’ is in 2009 gemaakt ter ere van het 100-jarig jubileum van de ‘Pendleton Woolen Mills’, de oorsprong van het bedrijf Pendleton. Aan de elementen in het ontwerp zit een verhaal vast.

bugaboo_pendleton_bee_kinderkamercompany-special

Reclame illustratie uit 1920 van een Native American op een paard met een Pendleton deken. Foto: Pendleton

Als een mode-bedrijf vandaag wil beginnen met het creëren van authentieke Indiaanse dekens, zouden ze eerst experts moeten inhuren die thuis zijn in het Inheems Amerikaanse design en maanden studie moeten besteden aan onderzoek naar kleur, patroon en symbolische betekenis. Niet Pendleton. Zij maken ‘the real thing’ al meer dan honderd jaar.

bee_bugaboo_pendleton_kinderkamercompany

Roy Bisschop feliciteert de Indiaanse rodeo kampioen Jackson Sundown op de 1916 Pendleton Round-Up. Foto: Pendleton

Van het begin in 1909 tot ver in 1929, maakte Pendleton’s alleen traditionele dekens voor de Nez Perce, Navajo, Hopi en Zuni naties. Deze dekens waren een hoofdbestanddeel van de basis kleding van de indianen en gebruikt als een standaard van waarde voor de handel tussen de Native Americans.

Deze vroege dekens werden geweven met eigen ontwerpen van de ‘Native Americans’, die grafische voorstellingen van Indiaanse overtuigingen en legenden toonden. Ook nu nog werkt Pendleton samen met Indiaanse stammen om eigentijdse ontwerpen te creëren.
Elk jaar, brengt Pendleton een nieuwe gedenkwaardige deken met symbolische patronen uit, die is voorzien van een suède patch dat het verhaal van het ontwerp vertelt.

bugaboo_bee_pendleton_kinderkamercompany

1962 Deze fotografische collage illustreert Pendleton’s wol verwerking; van schapenwol naar het weefgetouw en uiteindelijk als deken aan een Indiaanse prinses.

In heel Amerika zijn alle wolfabrieken nagenoeg verdwenen. Maar met vereende krachten onder familiebeheer, heeft Pendleton diverse recessies overleefd. Met zijn unieke combinatie van kwaliteit en authentieke ontwerpen zal Pendleton nog vele mooie dekens ontwerpen…

Advertenties

Over kinderkamercompany

Kinderkamercompany heeft een ruime keuze aan bijzondere meubels voor je baby-, kinder- en tienerkamer en alle accessoires om de kamer helemaal af te maken. Lampen, beddengoed, bijzonder behang (exclusief bij ons verkrijgbaar), kussentjes, klokken en grappige hebbedingen. Ook hebben we een prachtige collectie (luier-)tassen. En natuurlijk de allerbeste kinderwagens. Bovendien bieden wij een uitstekende service, uitgebreide uitleg over je kinderwagen en een lange garantie op veel producten. Dus kom snel eens gezellig langs op de Nieuwe Binnenweg 110 - 112 in Rotterdam of bezoek onze Webshop.
Dit bericht werd geplaatst in Kinderwagens, webshop en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s