Kinderkamercompany kleurt oranje

De stereotypes van lichtblauwe babykleertjes voor jongens en de rozegekte onder meisjes blijkt niet zomaar uit de lucht gegerpen. Aan de andere kant van de wereld, blijkt dat bepaalde mensen zich aangetrokken voelen tot een bepaald soort kleuren.

Naast meisjes die van roze houden en jongens die voor blauw gaan, bleek ook dat oranje een kleur is die meestal gekozen wordt door vrouwen met een zonnig karakter…………….

roze voor een meisje blauw voor een jongen?

Dit blijkt uit onderzoek van de Chinese Zhejiang Universiteit.

De Chinese wetenschappers analyseerden meer dan 350 studenten die een top 11 van favoriete kleuren opstelden. Daarna kregen de deelnemers een persoonlijkheidstest. En ook in het Verre Oosten werkte het. Aangeleerd of aangeboren? Mannen kozen vooral blauw en groen, terwijl vrouwen zich meer op roze, rood en paars richtten.

De verklaring zou in ons jager-verzamelaars verleden liggen. Vrouwen (de verzamelaars) moesten namelijk op zoek naar felgekleurd, rijp fruit, wat inhield dat ze instinctief op zoek gingen naar rood en paars. De voorkeur van vrouwen voor roze en rood zou ook liggen in het onderscheiden van mannen met gezonde, blozende wangen, die namelijk voor gezond nageslacht zouden kunnen zorgen.

Ondertussen gingen die mannen zelf op jacht. Ze keken naar de lucht. Wanneer deze blauw was, dan was dit een teken dat er meer wild geschoten kon worden. Ook het groen van een vruchtbare natuur spreekt tot de verbeelding van mannen.

Tevens bleek dat neurotische vrouwen zich meer aangetrokken voelen tot grijze tinten en introverte mannen van geel houden. En oranje is dus de kleur voor vrolijke vrouwen. Dat wordt nog wat deze voetbalzomer!

Advertenties

Over kinderkamercompany

Kinderkamercompany heeft een ruime keuze aan bijzondere meubels voor je baby-, kinder- en tienerkamer en alle accessoires om de kamer helemaal af te maken. Lampen, beddengoed, bijzonder behang (exclusief bij ons verkrijgbaar), kussentjes, klokken en grappige hebbedingen. Ook hebben we een prachtige collectie (luier-)tassen. En natuurlijk de allerbeste kinderwagens. Bovendien bieden wij een uitstekende service, uitgebreide uitleg over je kinderwagen en een lange garantie op veel producten. Dus kom snel eens gezellig langs op de Nieuwe Binnenweg 110 - 112 in Rotterdam of bezoek onze Webshop.
Dit bericht werd geplaatst in homepage, Speelgoed, webshop en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s